Moartea nu există sau teoria Lanza – Einstein – Rosen
O nouă teorie științifică, nu lipsită de controverse, demonstrează că nu există un „punct terminus” al existenței omului, așa cum, de altfel, susțineau multe dintre conceptele antichității.
Miron Bococi – cel mai talentat îmblânzitor de cai din lume
Născut într-un sat din Maramureş, Miron a fost toată viaţa aproape de cai. Acum locuieşte în Barcelona şi este vedeta multor festivaluri ecvestre de talie internaţională din Europa şi Asia, dar mărturiseşte că „lucrurile de bază despre animale, comportamentul lor şi cum le îngrijeşti” le ştie de mic, de acasă.
S. C. A. ”Luceafărul” (”Petru Albu”) la 70 de ani (XIX)
La întrecerile zonale, ținute la Vârșeț s-a plasat pentru întrecerile provinciale la Stara Pazova, unde a reușit să se plaseze la întrecerile republicane la Kula, găsindu se printre cele mai bune teatre neprofesioniste, cu dreptul de a participa la întrecerile federale din Smederevska Palanka. La această competiție Monica Boldovină, în rolul Nataliei Stepanovna, a obținul premiul întâi, drept cea mai bună actriță amatoare din Iugoslavia.
Arkaim, Stonehenge-ul Rusiei
Monoliții din Wiltshire (Stonehenge) sunt celebri și au intrat în cultura populară din lumea întreagă. Totuși, Stonehenge-ul nu este singurul cerc de monoliți din lume?
De unde provine numele României?
Potrivit istoricului bănăţean Ioan Haţegan, numele României este strâns legat de Imperiul Roman de Răsărit (sau Imperiul Bizantin). Actuala denumire a statului a apărut pentru prima oară, în această formă, în secolul al XIX-lea, dar originile sunt mult mai vechi.